• Magyar
  • English
  • Română

fejlec

101 00872013. április 30-án Érendréd községben is átadásra került az Információs Ökoház. Az Információs Ökoház Érendréd községben egy régi kereskedőház átalakításával és bővítésével került kialakításra megújuló energiaforrások felhasználásával.

 

 

 

 

Az Információs Ökoház által nyújtott szolgáltatások:

  • Energiatakarékossági tanácsadás
  • Hulladékkezelési tanácsadás
  • Térségi kiadványok bemutatása és terjesztése
  • Tájékoztatás az Érmelléki tanösvénnyel kapcsolatosan
  • Szálláshely szolgáltatás

Az Ökoházban hasonlóan megtalálható az ún. zöld bútorok, a szelektív mobilsziget, a hulladéktömörítő. Emellett az épület energiaellátásáról szélkerék gondoskodik, mely szintén bemutató jelleggel került beépítésre.

 


 

Az előadások anyagainak letöltése: Meghívó letöltése:
download pdfIcon

 


 

atado082012. december 19.-én került megrendezésre Tivadaron a Magyarország - Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében bonyolított „Természet és Környezetvédelmi Információs Központ kialakítása” című támogatott projekt átadó ünnepsége.
Dányádi Erika, a BIO-SZIL Természetvédelmi és Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója tájékoztatta a résztvevőket a projektről.
A projekt fő gerincváza a beruházási munkálatok voltak. A beruházások magyar és román területen valósultak meg a dokumentációban meghatározottak szerint:
-  Információs Ökoház került kialakításra
Tivadar, Érendréd községben
- Takács József vízitanösvény került továbbfejlesztésre Sonkád-Kölcse-Fülesd-Túristvándi községeket érintve.
-  Partifecske Tanösvény került kiépítése Tivadar-Tarpa községeket érintve.
-  Tanösvény került kiépítésre Érendréd községet érintve.
A BIO-SZIL NONPROFIT Kft. célja a Természet- és Környezetvédelmi Információs Központok kialakításával, hogy a partnereikkel együttes erővel tudjanak fellépni a természet- és környezetvédelmi szempontok érvényesítése mellett. Ezen célok megvalósításával pedig olyan problémákra kívánnak megoldást nyújtani, mint a határmenti természeti értékek védelme és bemutatása, a természeti szennyezések és eldobott/lerakott hulladék mennyiségének csökkentése, a klímaváltozás elleni küzdelem segítése, melyek hatása nagymértékben befolyásolja Földünk környezetét, az emberiség jövőjét.
Így a partnereikkel közösen rendkívül fontosnak tartják, hogy az emberek figyelmét a természetre és saját környezetükre irányítsák, melyet a programban tervezett Információs Ökoházak által nyújtott szolgáltatások, tájékoztató programok, rendezvények, kiállítások és bemutatók szervezésével kívánnak megvalósítani.

 


 

Az előadások anyagainak letöltése: Meghívó letöltése:
download pdfIcon

 


 

100 6664A program romániai területen történő nyitórendezvényét, mely egyben a felújításra kerülő épület beruházási munkálatainak indítását is jelentette 2012. július 12-én tartották Érendréd községben. A rendezvényről bővebb információ a www.ecocasaandrid.ro honlapon található.

 

 

 

 

 


Az előadások anyagainak letöltése: Meghívó letöltése:
download pdfIcon

20111102 1668365508 okohaz 312011. október 26-án Beregdarócon a Hét Csillag Üdülő- és Konferecia Központban tartották meg a partnerek a Magyarország – Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében lebonyolított „Természet és Környezetvédelmi Információs Központ kialakítása” című projekt nyitórendezvényét.
A projekt vezető partnere a BIO-SZIL Nonprofit Kft., romániai partnerei az Interaction 2050 Egyesület és Érendréd Község Önkormányzata.
A projekt keretében Információs Ökoházak kerülnek kialakításra Tivadar és Érendréd községben. Tanösvények kiépítése történik Érendréd község és Kisar-Tivadar-Tarpa érintésével. Az elnyert összegből a már meglévő Takács József vízitanösvény fejlesztése valósul meg Sonkád-Kölcse-Fülesd-Túristvándi községek érintésével.
A projekt megvalósulási időtartama egy év.

 


Az előadások anyagainak letöltése: Meghívó letöltése:
download pdfIcon


 

Elérhetőség

wp9e51a5a8 06

4921 Tivadar, Petőfi u. 18.

wp814051d2 06 4921 Tivadar, Petőfi u. 18.
wpec9a62b3 06 bioszilkht@vipmail.hu

huro logo hu huro slogan hu right huro eu logo hu right
 Jelen honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját
www.huro-cbc.eu
 www.hungary-romania-cbc.eu 

A projektben együttműködő partnerek

  • BIO-SZIL Nonprofit Kft. (4921 Tivadar, Petőfi u. 18.)
  • INTERACTION 2050 EGYESÜLET (Szatmárnémeti Drumui Careiului BI.C18.Ap.4.)
  • Érendréd Község Önkormányzat (447010 Andrid  str.Principala nr. 508)